Τηλέφωνο : 210-4932835

Οι «ληστές» οδηγούν στον ΟΤΕ

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα e-mail από έναν καλό φίλο που ανέφερε ότι το website του OTE έρχεται πρώτο στην αναζήτηση για την λέξη ληστές. Απ΄οτι φαίνεται η τιμολογιακή πρακτική του ΟΤΕ έχει εξαγριώσει κάποιους οι οποίοι εφήρμοσαν την πρακτική που ονομάζεται Google Bombing.

Η πρακτική αυτή εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το Google δεν λαμβάνει υπ΄όψιν του μόνο το περιεχόμενο μιας σελίδας για να την κατατάξει αλλά δίνει μεγάλη σημασία και στα links που παραπέμπουν σε αυτήν και κυρίως στο κείμενο του link. Έτσι είναι δυνατόν μια ομάδα χρηστών που έχουν συμφωνήσει να εφαρμόσουν την ίδια πρακτική, να επηρεάσει τα αποτελέσματα του Google.

Η πλέον γνωστή περίπτωση Google Bombing είναι αυτή που σχετίζεται με την αναζήτηση για την φράση miserable failure η οποία οδηγεί στην σελίδα του προέδρου Bush ακόμη και σήμερα.

Περιπτώσεις σαν και αυτή αναδεικνύουν την σημασία που έχουν πλέον οι μηχανές αναζήτησης ως μέσο προώθησης, με την αξιοποίηση του Search Engine Marketing, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην σας «ληστέψουν».

Ενημέρωση : Έκαναν την εμφάνιση τους και οι «ψεύτες«

3 Σχόλια
  1. Eντελως τυχαια διαπιστωσα,οτι στην λεξη ‘ληστες’ εκτος της > θεσης του ΟΤΕ να βρισκεται στην κορυφη του google,υπαρχει και το ΠΑΣΟΚ στο http://www.avantfind.com

  2. den exo dei pio omorfo pragma sto internet ta teleutaia xronia…. EYGE ote

    «@$»

  3. Βαλτε τωρα τη λεξη Απατεώνας στο πεδιο αναζητησης του Google να δειτε που θα σας παει 😉

Άφησε ένα σχόλιο