Τηλέφωνο : 210-9221122

Google Analytics: Νέα Χαρακτηριστικά & Εκπαιδευτικά Videos

Μετά από απουσία αρκετού χρονικού διαστήματος λόγω δουλειάς επιστρέφω με ένα post που θα ενδιαφέρει ιδιαιτέρα όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία Gooogle Analytics. Εχτές το Google ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η δημοφιλής υπηρεσία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους webmasters να παρακολουθούν διάφορες δραστηριότητες των χρηστών όπως τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν στις εσωτερικές μηχανές αναζήτησης των websites τους. Παράλληλα δημιούργησε πρόσφατα το δικό του κανάλι στο Youtube στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ορισμένα εξαιρετικά εκπαιδευτικά videos για τις διάφορες υπηρεσίες του Google.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Google, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορεί κανείς μέσω της υπηρεσίας Google Analytics να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των χρηστών σε μια σειρά δραστηριοτήτων όπως τις εσωτερικές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης των sites.

Στις περιπτώσεις αυτές θα καταγράφονται τα αρχικά keywords όπως και οι τροποποιήσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες, οι σελίδες στις οποίες οι χρήστες πραγματοποίησαν την αναζήτηση καθώς επίσης και οι σελίδες που κατέληξαν τελικά μετά την αναζήτηση.

Ενημέρωση: Μπορείτε να δείτε μια αναλυτική παρουσίαση των internal search analysis reports στο blog του Avinash Kaushik, ο οποίος είναι analytics evangelist του Google.

Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής του τρόπου με τον οποίο οι χρηστές χρησιμοποιούν διάφορα στοιχεία των σελίδων που βασίζονται σε τεχνολογίες Ajax και Flash καθώς επίσης και στις διάφορες μορφές multimedia αρχείων.

Όλα τα παραπάνω θα συνδυάζονται με τα reports που παρέχει ήδη η υπηρεσία δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια πληρέστερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα websites.

Οι νέες αυτές δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες στο επόμενο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης που ξεκινάει τις προσεχείς ημέρες.

Τέλος το Google δημιούργησε το δικό του κανάλι στο Youtube στο οποίο μπορεί κανείς να βρει δεκάδες παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά videos που αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχει. Ορισμένα από αυτά αφορούν την υπηρεσία Google Analytics:

[tags]google analytics,google adwords,google channel,training videos,youtube,google conversion university,μηχανές αναζήτησης[/tags]

Άφησε ένα σχόλιο