Τηλέφωνο : 210-9221122

Search Engine Marketing : Γιατί είναι σημαντικό και τι μπορείτε να κάνετε

Οι μηχανές αναζήτησης είναι το καλύτερο μέσο για να προσελκύσετε επισκέπτες στο website σας. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι διάφορες έρευνες, το ποσοστό των επισκεπτών σε ένα website που ξεκινούν από την αναζήτηση μιας φράσης, φτάνει έως και το 80 %.

Οι μηχανές αναζήτησης σας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους πελάτες απ’ όλο τον κόσμο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό επειδή ακόμη και αν κάποιος έχει ακούσει για εσάς δεν σημαίνει ότι θυμάται και την διεύθυνση του website σας. Στην περίπτωση μάλιστα που δεν έχουν ακούσει για την επιχείρηση σας, η παρουσία σας στα αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι μηχανές αναζήτησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συστηθείτε.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες αυτές ;


Οι επιλογές που έχετε

Η πρώτη και αποδοτικότερη, σε βάθος χρόνου, μορφή προώθησης στις μηχανές αναζήτησης είναι η κατάλληλη διαμόρφωση της δομής και του περιεχομένου των σελίδων σας έτσι ώστε να μπορέσουν οι μηχανές αναζήτησης να τις βρουν εύκολα και να τις συμπεριλάβουν στα αποτελέσματα που παρουσιάζουν. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη τεχνογνωσία ή να απευθυνθείτε σε μια εταιρία σαν το SearchEngineMarketing.gr.

Αυτή η μορφή search engine marketing ονομάζεται Search Engine Optimization.

Η άλλη επιλογή που έχετε είναι η πραγματοποίηση διαφημιστικών καμπανιών στις μηχανές αναζήτησης. Αυτή η μορφή διαφήμισης στο Internet ονομάζεται Pay Per Click Advertising. Yλοποιείται με την τοποθέτηση διαφημιστικών μηνυμάτων στις μηχανές αναζήτησης και για τα οποία θα πρέπει να πληρώνεται κάποιο ποσό ανάλογα με τα clicks των χρηστών.

Η πλέον δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι το Google. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες προβολής και προώθησης στις μηχανές αναζήτησης να επικεντρώνονται σε αυτό. Ακόμη όμως και για το Google υπάρχουν διάφορες επιλογές οι οποίες εξαρτώνται από το κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για διαφήμιση ή όχι.

Εκτός από το Google, υπάρχουν και άλλα σημαντικά websites τα οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν όπως οι online κατάλογοι στους οποίους έχετε, τις περισσότερες φορές, περισσότερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάζεται το website σας.

Η έλλειψη μάλιστα ελέγχου, είναι ένα σημαντικός παράγοντας που προβληματίζει τις επιχειρήσεις στο να αξιοποιήσουν τις μηχανές αναζήτησης. Ο χρόνος είναι άλλος παράγοντας. Η απόκτηση μιας υψηλή θέσης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης απαιτεί χρόνο. Γι αυτό το search engine marketing θα πρέπει να θεωρείται μια μακροχρόνια στρατηγική.

Εάν ο χρόνος και ο έλεγχος είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για εσάς, τότε η πρακτική των πληρωμένων διαφημιστικών μηνυμάτων είναι η καλύτερη επιλογή. Το πλεονέκτημα της μορφής αυτής είναι ότι η διαφήμιση σας εμφανίζεται σε όποιο σημείο και για όσο χρονικό διάστημα θέλετε εσείς. Το μειονέκτημα της είναι ότι οι χρήστες εμπιστεύονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα λεγόμενα φυσικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι μηχανές αναζήτησης.

Τελικά η μορφή search engine marketing που θα επιλέξετε, θα εξαρτηθεί από την βαρύτητα που δίνετε στον χρόνο και τον έλεγχο σε σχέση με το κόστος και την αποτελεσματικότητα. Εμείς στο SearchEngineMarketing.gr μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Άφησε ένα σχόλιο