Τηλέφωνο : 210-9221122

Δωρεάν βιβλία μέσα από το Google

To Google παρέχει πλέον τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να κατεβάσει βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς χρέωση, μέσα από την υπηρεσία Google Book Search. Τα βιβλία που είναι διαθέσιμα ανήκουν στην κατηγορία public domain, βιβλία δηλαδή που έχουν εκδοθεί πριν το 1923, τουλάχιστον όσον αφορά τις ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος κατάλογος με τα διαθέσιμα βιβλία εκτός από την αναφορά σε ορισμένα κλασικά βιβλία που γίνεται στο επίσημο blog του Google. Μπορείτε όμως να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση για τους τίτλους που σας ενδιαφέρουν αφού πρώτα αλλάξετε την επιλογή «All books» σε «Full view books» που βρίσκεται κάτω από το πεδίο της αναζήτησης.

Google Book Search Interface

Για να μάθετε εάν το βιβλίο που σας ενδιαφέρει είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε την σελίδα του και να ελέγξετε εάν υπάρχει η επιλογή “Download” όπως σε αυτό το παράδειγμα.

Dante's Divina Commedia In Google Book Search

Τέλος μπορείτε να προσθέσετε την φόρμα αναζήτησης της υπηρεσίας στο website σας. Θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε την σχετική αίτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία μπορείτε να βρείτε στο τμήμα βοήθειας της Google Book Search και ειδικότερα στα άρθρα :

Άφησε ένα σχόλιο