Τηλέφωνο : 210-9221122

Νέο βιβλίο για θέματα usability από τον Jacob Nielsen

Το όνομα Jacob Nielsen είναι συνώνυμο με τα θέματα που αφορούν την τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρνονται οι επισκέπτες ενός website ανάλογα με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο (usability). Το βιβλίο του Designing Web Usability : The Practice of Simplicity, το οποίο δημοσιεύτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90, προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις γύρω από τις απόψεις που εξέφρασε επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο γίνεται πλέον ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων. 7 χρόνια μετά, στο νέο του βιβλίο με τίτλο Prioritizing Web Usability, ο Jacob Nielsen επανεξετάζει τα παλαιότερα συμπεράσματα του δίνοντας νέα οδηγίες και κατευθύνσεις που βασίζονται στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα την οποία θέλετε να πραγματοποιήσουν επισκέπτες των ιστοσελίδων σας όπως π.χ. να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες σας, να εγγραφούν στο newsletter σας ή να επικοινωνήσουν μαζί σας; Εάν η απάντηση είναι θετική τότε το βιβλίο απευθύνεται σε εσάς. Για την ακρίβεια το βιβλίο αφορά τους επισκέπτες των ιστοσελίδων σας και τους τρόπους με τους οποίους θα τους βοηθήσετε να πραγματοποιήσουν τις ενέργειες που θέλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Prioritizing Web Usability είναι γεμάτο από συμβουλές και οδηγίες για τα περισσότερα θέματα που αφορούν το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός website όπως την δομή, τα κείμενα, το design, την πλοήγηση, την πρώτη σελίδα, το interface, τα multimedia,την διαδικασία εγγραφής. Οι οδηγίες αυτές, οι οποίες συνοδεύονται από screenshots με τη σωστή ή την λανθασμένη εφαρμογή τους, έχουν προκύψει από την ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών σε δεκάδες websites απ’ όλον τον κόσμο.

Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι οδηγίες που αφορούν την σωστή αξιοποίηση των μηχανών αναζήτησης, είτε πρόκειται για τις εσωτερικές μηχανές αναζήτησης των websites είτε για τις γνωστές μηχανές αναζήτησης όπως το google και το Yahoo.

Κλείνοντας, Θα πρέπει να επισημάνω ότι το δεν πρόκειται για τεχνικό βιβλίο. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις συγκεκριμένες τεχνικές με τον κώδικα ή τα προγράμματα που απαιτούνται για την υλοποίηση των συγκεκριμένων οδηγιών.

Οποιοσδήποτε ασχολείται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων ή την προβολή και την προώθηση στο Internet, πιστεύω πως θα πρέπει να διαβάσει το βιβλίο αυτό.

Βιβλίο Prioritizing Web Usability από τον Jacob Nielsen

Επισκεφθείτε τη σελίδα του βιβλίου στο Amazon.

Άφησε ένα σχόλιο