Τηλέφωνο : 210-9221122

Google Trends: Μάθετε πόσο δημοφιλείς είναι οι λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν

Η Google Trends είναι μία από τις νέες υπηρεσίες που παρουσίασε πρόσφατα το Google και η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε πόσο δημοφιλείς είναι οι λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται, προέρχονται από την ανάλυση μέρους των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται στο Google, γι αυτό η φράση που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ικανοποιεί κάποιο ελάχιστο αριθμό αναζητήσεων. Δυστυχώς οι περισσότερες από τις ελληνικές λέξεις που χρησιμοποίησα δεν φαίνεται να υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Πως λειτουργεί η υπηρεσία
Ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας την λέξη κλειδί eurovision. Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το σχεδιάγραμμα με το πλήθος των αναζητήσεων για το χρονικό διάστημα που υπάρχουν στοιχεία. Πάνω στο σχεδιάγραμμα αυτό, το Google έχει τοποθετήσει ορισμένες σημειώσεις. Οι σημειώσεις αυτές αφορούν ειδήσεις που σχετίζονται με την φράση κλειδί και οι οποίες θεωρεί το Google ότι μπορεί να έχουν σχέση με την αύξηση στις αναζητήσεις που παρουσιάζεται σε εκείνες τις δεδομένες χρονικές στιγμές.

Κάτω ακριβώς από το σχεδιάγραμμα των αναζητήσεων, εμφανίζεται το σχεδιάγραμμα με την ροή των σχετικών ειδήσεων, όπως τουλάχιστον αυτή έχει καταγραφεί στην υπηρεσία Google News. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ειδήσεις για την φράση κλειδί που σας ενδιαφέρει, το σχεδιάγραμμα αυτό δεν εμφανίζεται.

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχουν οι πόλεις και οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, αναλογικά, ο μεγαλύτερος αριθμός αναζητήσεων. Ο προσδιορισμός τόσο των πόλεων όσο και των ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών γίνεται με βάση την ανάλυση της ip διεύθυνσης του χρήστη που πραγματοποιεί την αναζήτηση και είναι η μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί γενικότερα το Google.

Πάνω και δεξιά στην οθόνη βρίσκονται δύο drop down menuς με τα οποία μπορείτε να περιορίσετε τα στοιχεία που παρουσιάζει η υπηρεσία ανάλογα με την χώρα και την χρονική περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Eurovision - Google Trends

Κάνετε click εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Συγκρίνετε λέξεις – κλειδιά
Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία της υπηρεσίας Google Τrends είναι η δυνατότητα της ταυτόχρονης αναζήτησης δύο η περισσότερων λέξεων – κλειδιών. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να συγκρίνεται ποια είναι η περισσότερο δημοφιλής φράση από αυτές που σας ενδιαφέρουν. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να χωρίζετε τις λέξεις με κόμμα.

Στην αναζήτηση για τις λέξεις Vodafone και Cosmote ( με περιορισμό στα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα) η Vodafone φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα σχεδόν σε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, με εξαίρεση του πρώτους μήνες του 2006.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς στη συγκεκριμένη περίοδο ξέσπασε το θέμα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Πάντοτε τα γεγονότα που ενδιαφέρουν το κοινό οδηγούν σε αύξηση των σχετικών αναζητήσεων και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι εταιρίες.

Vodafone - Cosmote - Google Trends

Κάνετε click εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Η συμβολή μου στη διεθνή πολιτική σκηνή
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω και μια πρόταση που αφορά τη διεθνή πολιτική σκηνή. Προτείνω λοιπόν στην κυβέρνηση της Αμερικής αλλά και στις υπόλοιπες κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τους Αμερικανούς, να προσλάβουν την Jennifer Lopez για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα των πυρηνικών. Γιατί να το κάνουν αυτό;
Δείτε αυτό το σχεδιάγραμμα και θα καταλάβετε……

Jennifer Lopez - Iran
1 Σχόλιο
  1. Μιλώντας για τάσεις ένα ενδιαφέρον απο το Google Video για ασυνήθιστες αναζητήσεις απο τους χρήστες.

    Google Current
    http://www.current.tv/google

    Θάνος Λιτσάκος
    WSI Internet Consultant
    http://www.wsiwebcreation.com

Άφησε ένα σχόλιο