Τηλέφωνο : 210-9221122

.eu διευθύνσεις : Τα πρώτα στοιχεία και προβληματισμοί

Από τις 7 Απριλίου, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να κατοχυρώσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις (domain names) με τη νέα ευρωπαϊκή κατάληξη .eu . Είχε προηγηθεί μια κλειστή διαδικασία κατοχύρωσης διευθύνσεων στην οποία συμμετείχαν οργανισμοί και εταιρίες που είχαν στην κατοχή τους δικαιώματα όπως trademarks και εταιρικά ονόματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, κατά την πρώτη μέρα της ελεύθερης διαδικασίας, κατοχυρώθηκαν περισσότερες από 1.2 εκατομμύρια διευθύνσεις με κατάληξη .eu μέσω των 1000 περίπου εγκεκριμένων παροχέων.

Η ανταπόκριση των Ελλήνων δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερη σημαντική καθώς μέχρι στιγμής έχουν κατοχυρωθεί 6,926 διευθύνσεις από Ελλάδα.

Την πρωτιά κατέχουν οι Γερμανοί με 454,968 διευθύνσεις και ακολουθούν οι Άγγλοι με 287,565. Δυσανάλογο για το μέγεθος του πληθυσμού τους, είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει 73,415 .eu ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Ενημέρωση:
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Bob Parsons, ιδρυτή και CEO της εταιρίας GoDaddy, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών κατοχύρωσης ονομάτων παγκοσμίως, ο οποίος αμφισβητεί το αδιάβλητο της διαδικασία κατοχύρωσης διευθύνσεων .eu .

Χρήσιμες Διευθύνσεις:

Άφησε ένα σχόλιο