Τηλέφωνο : 210-4932835

4 Πολύτιμα Βιβλία για SEO

Επιστροφή από τις σύντομες διακοπές του Πάσχα, επιστροφή και από τη μακρόχρονη απουσία από τη συγγραφική δραστηριότητα.

Επειδή σας άφησα αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς νέες πληροφορίες αποφάσισα να σας προτείνω μερικά πολύ χρήσιμα βιβλία για SEO. Βέβαια, σε έναν κλάδο όπως το Search Engine Marketing όπου οι εξελίξεις είναι καθημερινές, το βιβλίο είναι ένα μέσο στατικό και αυτά που γράφει είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν ξεπεραστεί μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια του αναγνώστη.

(Update: Το Google λέει ότι αλλάζει τον αλγόριθμο αξιολόγησης των αποτελεσμάτων κάθε μέρα)

Γι’ αυτό επέλεξα ορισμένα βιβλία τα οποία παρουσιάζουν τις βασικές αρχές του SEO οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου όπως επίσης και ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες μεθοδολογίες, κομμάτια των οποίων μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει στο δικό του τρόπο δουλείας. Επισημαίνω ότι πολλές από τις τεχνικές που αναφέρονται στα βιβλία, ιδιαίτερα τα παλαιότερα, μπορεί να μην ισχύουν πλέον.

Τα βιβλία που προτείνω είναι από τα πλέον δημοφιλή και απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα των χρηστών, από τους αρχάριους ως τους προχωρημένους. Περιλαμβάνουν πληροφορίες κατά κύριο λόγο για τις τεχνικές SEO αλλά και για τα διαφημιστικά προγράμματα Pay Per Click.

Search Engine Visibility

Έτος Έκδοσης: 2007
Έκδοση:
Επίπεδο: Αρχάριοι
Το βιβλίο στο Amazon
Website: www.searchenginesbook.com

Η πρώτη έκδοση του Search Engine Visibility αποτέλεσε ένα από τα πρώτα «ευαγγέλια» του Search Engine Optimization.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις βασικές αρχές με τις οποίες θα πρέπει να χτίζεται ένα website, τη δομή, το σύστημα πλοήγησης και τις επιμέρους σελίδες, για να είναι φιλικό προς τις μηχανές.

Η συγγραφέας του βιβλίου Shari Thurow, είναι γνωστή υπέρμαχος της φιλοσοφίας που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα (usability) ενός website με τις τεχνικές Search Engine Optimization γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στις μεθοδολογίες που προτείνει στο βιβλίο της.

Search Engine Optimization: An Hour a Day

Έτος Έκδοσης: 2008
Έκδοση:
Επίπεδο: Αρχάριοι – Γνωρίζουν τα βασικά
Το βιβλίο στο Amazon
Website: www.yourseoplan.com

Το Search Engine Optimization: An Hour a Day παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη μεθοδολογία διαμόρφωσης ενός προγράμματος Search Engine Marketing (SEO & Pay Per click) για κάθε website.

To βιβλίο βασίζεται στο επιτυχημένο format της ενασχόλησης για μία ώρα την ημέρα με τη διαδικασία του SEO (αλλά και του PPC) κάθε βήμα της οποίας παρουσιάζεται με εύκολο και κατανοητό τρόπο.

Search Engine Marketing, Inc

Έτος Έκδοσης: 2008
Έκδοση:
Επίπεδο: Γνωρίζουν τα βασικά – Προχωρημένοι
Το βιβλίο στο Amazon
Website: www.mikemoran.com/updates/index.htm

Το Search Engine Marketing, Inc απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων που είναι επιφορτισμένα με τη διαχείριση ή/και τη διαμόρφωση του προγράμματος SEO & Pay Per Click.

Το δυνατό σημείο του βιβλίου είναι μεθοδολογία και η προσέγγιση που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι μεγάλες, κατά κύριο λόγο, επιχειρήσεις, όταν καταρτίζουν το πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης του εταιρικού website στις μηχανές αναζήτησης.

The Art of SEO: Mastering Search Engine Optimization

Έτος Έκδοσης: 2009
Έκδοση:
Επίπεδο: Προχωρημένοι
Το βιβλίο στο Amazon
Website: www.artofseobook.com

Το The Art of SEO: Mastering Search Engine Optimization είναι το πλέον πρόσφατο και ένα από τα ποιό επιτυχημένα βιβλία για SEO καθώς οι συγγραφείς του είναι γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στον κλάδο του Search Engine Marketing.

Περιλαμβάνει πολλές από τις τελευταίες τεχνικές για τη διαμόρφωση, την υλοποίηση, την καταγραφή της αποτελεσματικότητας και την αξιολόγηση των ενεργειών SEO.

Είμαι βέβαιός ότι τα παραπάνω βιβλία θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και θα αποτελέσουν πολύτιμα references για τη δουλεία σας. Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η εμπειρία που αποκομίζει κανείς από την πρακτική εφαρμογή της γνώσης.

Άφησε ένα σχόλιο