Τηλέφωνο : 210-9221122

Οι Δημοφιλέστερες Αναζητήσεις Και Οι Τάσεις του 2008

Το Google, το Yahoo, η Microsoft Live και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης ανακοίνωσαν τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2008, ακλουθώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Πάντοτε οι σχετικές λίστες δίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τις τάσεις της χρονιάς, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το ενδιαφέρον – αναζητήσεις των χρηστών στις μηχανές αναζήτησης.


Φέτος δεν πρόκειται να κάνω αναλυτική παρουσίαση των αναζητήσεων και τον λόγο θα τον παρουσιάσω σε λίγο.

Θα αναφερθώ μόνο στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που πραγματοποιηθήκαν στην Ελλάδα, όπως τις παρουσιάζει το εξαιρετικό εργαλείο Google Insight for Search, δεδομένου ότι το Google δε δίνει στοιχεία στην επίσημη λίστα ειδικά για τη χώρα μας.

Σημείωση: Για να δείτε τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις θα πρέπει να αφήσετε το πεδίο για τις λέξεις κλειδιά, κενό.

Greece Popular Searches Google 2008
Κάνετε click για να δείτε μεγάλη τη φωτογραφία

Φέτος λοιπόν ήταν η χρονιά του Facebook, όπως όλοι μας μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, και των social media websites. Είναι χαρακτηριστική η τεράστια αύξηση που παρουσίασαν οι αναζητήσεις για τα πλέον δημοφιλή websites της κατηγορίας όπως φαίνεται στη δεξιά στήλη.

Πέραν του Facebook, την τιμητική τους είχαν το Youtube και το Hi5, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες. Από τα ελληνικά social media websites το μόνο το οποίο φαίνεται να ξεχωρίζει είναι το Ζοο.gr.

Εκτός από το social networking, οι Έλληνες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ενημέρωση και τις πληροφορίες (in.gr, greece),τα videos (γι αυτό και οι πρώτες θέσεις του Youtube), τη μουσική (lyrics), τα downloads και τα παιχνίδια (rapidshare, games). Επίσης φαίνεται ότι μεγαλώνει το ενδιαφέρον για τα sports και τα ζώδια.

Η μόνη απορία που έχω σε σχέση με τα στοιχεία του Google Insight είναι όσον αφορά την αναζήτηση “you”. Δεν είμαι βέβαιος εάν πρόκειται για το Υoutube, αφού υπάρχει και το “tube” αλλά και το “you tube” (με κενό) ή για το ηλεκτρονικό κατάστημα You.gr.

Εδώ λοιπόν σταματάει η δική μου ανάλυση και για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπω στο εξαιρετικό σχετικό άρθρο του Βασίλη, το οποίο είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) και ο οποίος δηλώνει στο profile του μαθητής της 1ης Γυμνασίου !!!

[tags]popular searches,2008,Greece,trends,αναζητήσεις,μηχανές αναζήτησης[/tags]

2 Σχόλια
Άφησε ένα σχόλιο