Τηλέφωνο : 210-9221122

7 Απαραίτητα Firefox Add-ons για SEO και Web Development

Οι ενέργειες search engine optimization είναι μία μορφή marketing η οποία προϋποθέτει την ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων από πολλές και διαφορετικές πηγές. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους εκατοντάδες εργαλεία και υπηρεσίες, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, που κάνουν τη δουλειά όσων ασχολούμαστε με τον τομέα αυτό αρκετά πιο εύκολη και αποτελεσματική.

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω τα 7 Firefox add-ons που έχουμε επιλέξει, μετά από εξαντλητικές δοκιμές από μια λίστα δεκάδων άλλων διαθέσιμων, και χρησιμοποιούμε καθημερινά στην εταιρεία για την υλοποίηση των διαφόρων project μας.

Search Status

Περισσότερες πληροφορίες

Σας δίνει τη δυνατότητα με ελάχιστα clicks και χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε κάποιες εξειδικευμένες εντολές να βρείτε πληροφορίες για:

  • τη χρήση των keywords στα διάφορα στοιχεία της σελίδας όπως τον τίτλο, το κείμενο, τα links, τα meta tags
  • τα links που οδηγούν προς τη συγκεκριμένη σελίδα ή το domain
  • πόσες σελίδες του domain είναι καταγεγραμμένες από τις μηχανές αναζήτησης
  • το PageRank της σελίδας

καθώς επίσης και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία για τις ενέργειες SEO.

Προσφέρει επίσης μία πληθώρα γενικών πληροφοριών για το domain από την Alexa, τις υπηρεσίες Whois και Archive.org, την υπηρεσία στατιστικών Compete προκειμένου να έχετε μία συνολική άποψη για το website.

Search Status Firefox

SEO for Firefox

Περισσότερες πληροφορίες

Συλλέγει στοιχεία για τη σελίδα ή / και το domain που σας ενδιαφέρουν από όλες τις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης καθώς επίσης και από διάφορες υπηρεσίες, directories, social networkingbookmarking websites και τα παρουσιάζει είτε σε ξεχωριστό παράθυρο μέσα στο Firefox είτε πάνω στις σελίδες των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων.

Αυτή η τελευταία δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς μπορείτε να δείτε με μια γρήγορη ματιά ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην κατάταξη των αποτελεσμάτων.

Seo For Firefox Seo For Firefox Google Results

Google Global

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι γνωστό ότι το Google, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζει διαφορετικά αποτελέσματα (και διαφημίσεις) για την ίδια αναζήτηση ανάλογα με την χώρα προέλευσης του χρήστη.

Με το συγκεκριμένο add-on μπορείτε, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, να ορίσετε τις χώρες που σας ενδιαφέρουν και με το πάτημα ενός κουμπιού να πραγματοποιείτε τις αναζητήσεις στην τοπική έκδοση του Google των χωρών αυτών.

Google Global Search Firefox

User Agent Switcher

Περισσότερες πληροφορίες

Με το add-on αυτό μπορείτε να ελέγξετε πως συμπεριφέρεται ένα website όταν το επισκέπτονται τα bots των μηχανών αναζήτησης ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας. Ιδιαίτερα χρήσιμο για να εντοπίσετε τεχνικές cloaking ή περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν στο robots.txt configuration του website.

Για να δείτε τις πληροφορίες αυτές χρειάζεται να προσθέσετε τα στοιχεία του bot (τα οποία μπορείτε να βρείτε από βάσεις δεδομένων όπως αυτή) που σας ενδιαφέρει στο add-on, να το επιλέξετε και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το website.

User Agent Switcher Firefox

Live HTTP Headers

Περισσότερες πληροφορίες

Το add-on αυτό καταγράφει όλες τα requests μεταξύ του browser και του website που σας ενδιαφέρει και παρουσιάζει όλους τους Http headers. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε:

  • redirections
  • ποιους web servers χρησιμοποιεί το website
  • προβλήματα στο setup ενός web server
  • τα cookies που στέλνει το website

και διάφορες άλλες χρήσιμες τεχνικές πληροφορίες.

Live HTTP Headers Firefox

Firebug

Περισσότερες πληροφορίες

Ιδιαίτερα χρήσιμο για σχεδιαστές και developers καθώς δίνει πληροφορίες για κάθε είδους στοιχείο το οποίο αποτελεί μέρος μιας σελίδας όπως τα css, τα γραφικά, τα javascripts, το κείμενο, τα plugins και τον τρόπο με τον οποίο αυτά διατάσσονται και λειτουργούν μέσα στη σελίδα.

Firebug Firefox

Web Developer

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι παρόμοιο με το Firebug με πολλές πρόσθετες λειτουργίες και πληροφορίες.

Την ίδια ώρα που έγραφα το άρθρο αυτό, το search engine land παρουσίασε ένα tutorial που δείχνει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήστε.

Web Developer Firefox
[tags]seo,firefox add-ons,firefox addons,firefox plugins,web development,web design,μηχανές αναζήτησης[/tags]

1 Σχόλιο
Άφησε ένα σχόλιο