Τηλέφωνο : 210-9221122

Ad Text Ideas: Το Google σας βοηθάει να γράψετε τις διαφημίσεις σας

Το Google Adwords προσέθεσε ένα ακόμη εργαλείο προκειμένου να κάνει τη διαχείριση των καμπανιών σας ποιο εύκολη και αποτελεσματική. Το νέο εργαλείο με το όνομα Ad Text Ideas σας δίνει έτοιμες προτάσεις διαφημιστικών κειμένων ανάλογα με το είδος των υπηρεσιών ή των προϊόντων που προσφέρετε.

Η επιλογή Ad Text Ideas είναι προσβάσιμη μέσω της επιλογής Tools του κεντρικού περιβάλλοντος διαχείρισης των καμπανιών σας. Προς το παρόν η υπηρεσία βρίσκεται σε πιλοτική φάση και δεν διαθέσιμη σε όλους τους λογαριασμούς ενώ λειτουργεί μόνο στα αγγλικά.

Ad Text Ideas Tool

To Ad Text Ideas λειτουργεί με τη μορφή wizard.

Ad Text Ideas Tool Wizard

Στο πρώτο βήμα δηλώνετε το αντικείμενο των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας

Ad Text Ideas Tool Step 1

Στο δεύτερο βήμα δίνετε διευκρινήσεις για το είδος και το στυλ του template που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας μπορούν να περιγράφουν με περισσότερους από έναν τρόπους

Ad Text Ideas Tool Step 2

Στο τρίτο βήμα επιλέγετε το είδος των χαρακτηριστικών, των πλεονεκτημάτων και των ενεργειών (call for action) από τη λίστα που σας δίνει το Google που θέλετε να αναφέρονται στα κείμενα των διαφημίσεων. Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε αυτά που νομίζετε εσείς ότι ταιριάζουν καλυτέρα.

Ad Text Ideas Tool Step 3

Τέλος το Ad Text Ideas σας δίνει τα έτοιμα παραδείγματα των διαφημίσεων που προτείνει βάσει των απαντήσεων που δώσατε. Τις διαφημίσεις αυτές μπορείτε να τις εντάξετε άμεσα στην καμπάνια σας ή να τις τροποποιήσετε ανάλογα με το στυλ που επιθυμείτε.

Ad Text Ideas Tool Sample Ads

Δοκίμασα 2-3 διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών και το εργαλείο ανταποκρίθηκε με αρκετή επιτυχία ζητώντας τις κατάλληλες διευκρινιστικές ερωτήσεις για την κάθε περίπτωση.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα των παραδειγμάτων θα έλεγα ότι οι διαφημίσεις είναι αρκετά απλές γεγονός αναμενόμενο καθώς καμιά μηχανή δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα καλό copywriter.

[tags]ad text ideas,google adwords,copy writing,μηχανές αναζήτησης[/tags]

Άφησε ένα σχόλιο