Τηλέφωνο : 210-4932835

Yupi.gr …. όπως λέμε New York Magazine

Εχθές το βράδυ διάβασα ένα άρθρο για το περιοδικό New York Magazine το οποίο ομολογώ πως δεν το γνώριζα. Όταν όμως επισκέφθηκα το website του, ένιωσα ότι το design που είχε μου ήταν οικείο. Τότε θυμήθηκα….


(Almost) Identical Twins!! Yupi.gr , New York Magazine

Yupi.gr - New York Magazine

Πάντως οι άνθρωποι το λένε και από μόνοι τους:

«Γιατί το Yupi.gr Είναι και ….. τα Site. Για 10 λόγους:
1.
2.
…..

5. Γιατί αντιγράψαμε από τους καλύτερους. Αυτούς, ας πούμε, ή αυτούς

H αντιγραφή βέβαια δεν περιελάμβανε όλους εκείνους τους κανόνες του search engine optimization που κάνουν το website του New York Magazine να ξεχωρίζει όσον αφορά την παρουσία του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Υπενθυμίζω και τη συζήτηση για το website στον φίλο Uroborus.

[tags]yupi.gr,new york magazine,Ελλάδα[/tags]
2 Σχόλια
  1. E δε μπορώ να καταλάβω πως με ένα κειμενάκι που παραδέχεται ότι το site δεν έχει ούτε στο ελάχιστο δική του προσωπικότητα απενοχοποιούνται οι χωρίς ίχνος έμπνευσης δημιουργοί του…

  2. Γιώργο,

    Οι περισσότεροι από εμάς, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, δανειζόμαστε στοιχεία από επιτυχημένες ιδέες. Πιστεύω όμως ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα εντάσσουμε κάτω από το πρίσμα της φιλοσοφίας και του προσωπικού στυλ που έχει ο καθένας μας. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την πλήρη αντιγραφή, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από δηλώσεις του τύπου «είμαστε και γ…. τα site».

    Νομίζω ότι ξεχνάμε πολύ γρήγορα τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος (βλέπε την εποχή της λεγόμενης φούσκας των dotcoms) που είχαν αντίκτυπο και στον συγκεκριμένο όμιλο που έφτιαξε το Yupi.gr. Η επιβράβευση ή η αποτυχία θα έρθουν με τον καιρό και από τους χρήστες. Και ας μην ξεχνάμε ότι εδώ στην Ελλάδα συνήθως αντιγράφουμε τους άλλους αντί να παράγουμε ιδέες που να τις αντιγραφούν οι άλλοι. Εάν όμως κάποιος καταφέρει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση αυτή τότε κατά την άποψη μου θα είναι «και γ…..»

Άφησε ένα σχόλιο