Τηλέφωνο : 210-9221122

Pay Per Action διαφημίσεις δοκιμάζει το Google

To Google ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των marketers για μεγαλύτερο έλεγχο στην απόδοση των διαφημίσεων τους, προχώρησε στην δοκιμαστική λειτουργία του μοντέλου των pay per action διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό το οποίο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας προκαθορισμένης ενέργειας.

Έτσι εάν ένας διαφημιζόμενος γνωρίζει ότι κάθε lead αξίζει 100 € για την επιχείρηση του, μπορεί να επιλέξει να πληρώσει π.χ. 50 € για την απόκτηση του. Τα λεφτά αυτά καταβάλλονται μονάχα εφόσον έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη ενέργεια. Ο διαφημιζόμενος δεν πληρώνει ούτε για impressions ούτε για clicks.

Οι συμμετέχοντες στο νέο αυτό πιλοτικό σύστημα, το οποίο προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική, θα πρέπει αρχικά να προσδιορίσουν την ενέργεια που επιθυμούν να πραγματοποιείται στο website τους π.χ την εγγραφή σε ένα newsletter, την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας ή το κατέβασμα ενός προγράμματος.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα conversion tracking του Google έτσι ώστε να είναι δυνατή η καταγραφή της επιτυχούς ολοκλήρωσης της επιθυμητής ενεργείας, να προσδιορίσουν το ποσό το οποίο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την ενέργεια αυτή και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη διαφήμιση τους η οποία θα μπορεί να έχει τη μορφή κειμένου, εικόνας ή μία νέα μορφή text link την οποία παρουσίασε το Google.

Οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται μόνο σε websites που ανήκουν στο content network του Google με την προϋπόθεση ότι τα websites αυτά (Adsense Publishers) θα συμμετάσχουν στο νέο αυτό πρόγραμμα. Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων websites θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιες από τις pay per action διαφημίσεις θα κάνουν αποδεκτές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε (η υπηρεσία ισχύει προς το παρόν μόνο στην Αμερική):

Για τους διαφημιζομένους: στην κεντρική σελίδα της υπηρεσίας και στο blog της υπηρεσίας Adwords

Για τους ιδιοκτήτες των websites (Adsense Publishers): στην κεντρική σελίδα συμμετοχής στην υπηρεσία και στο blog της υπηρεσίας Adsense

[tags]pay per action,google,pay-per-action[/tags]

1 Σχόλιο
Άφησε ένα σχόλιο