Τηλέφωνο : 210-4932835

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» στο Υοutube και απαγόρευση του στην Τουρκία

Δημοσίευμα του Forbes αναφέρει ότι το δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να απαγορευτεί η πρόσβαση στο Youtube εξαιτίας ενός video το οποίο φέρεται ότι ανέβασε Έλληνας χρήστης και αποκαλούσε τον Kemal Ataturk και τους Τούρκους, gay.

Σύμφωνα με το άρθρο, το «προσβλητικό» video αποτέλεσε μέρος του «εικονικού πολέμου» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Youtube.

Η διαμάχη αυτή και ειδικότερα το συγκεκριμένο video προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία και αποτέλεσε κεντρικό θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Hurriyet και το CNN Turk τα οποία μάλιστα προέτρεπαν τους επισκέπτες τους να αποστείλουν μηνύματα διαμαρτυρίας παρέχοντας links προς την ειδική φόρμα επικοινωνίας του Youtube.

Η προσπάθεια φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα καθώς το Youtube κατέβασε το εν λόγω video. Παρόλα αυτά κατάφερα και εντόπισα παραπομπές στο video σε άλλα websites από τα οποία είναι και το ακόλουθο screenshot.

Youtube banned video
Screenshot από το επίμαχο video «kemal gay turk» που απαγορεύτηκε από το Youtube

Εντούτοις το δικαστήριο της Τουρκίας προχώρησε στην έκδοση απόφασης με την οποία απαγορεύει την πρόσβαση στο Υοutube. Στο blog του Philipp Lenssen υπάρχει αναφορά στο γεγονός μαζί με σχόλιο Τούρκου χρήστη και screenshot για το μήνυμα το οποίο διαβάζουν οι χρήστες από την Τουρκία όταν προσπαθούν να επισκεφθούν το Youtube.

O Paul Doany επικεφαλής του Turk Telekom, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Τουρκίας, δήλωσε ότι :

«We are not in the position of saying that what YouTube did was an insult, that it was right or wrong,» και συμπλήρωσε «A court decision was proposed to us, and we are doing what that court decision says.». Δήλωσε όμως ότι θα επιτρέψει ξανά την πρόσβαση στο δημοφιλές website όταν η απόφαση του δικαστηρίου αναιρεθεί και ότι η πρόσβαση στο Υοutube από την Τουρκία ενδέχεται να είναι δυνατή μέσω άλλων τηλεπικοινωνιακών παροχών.

Το επίμαχο «προσβλητικό» video φέρεται να ανέβασε στο Youtube Έλληνας χρήστης με τον κωδικό Stavraetos212007. Ως απάντηση στο video αυτό υπάρχουν δεκάδες «προσβλητικά» και μη videos των Τούρκων χρηστών τα οποία μπορεί κανείς να εντοπίσει πραγματοποιώντας αναζητήσεις όπως stavraetos, gay turks, kemal gay κτλ.

Μια πρόσθετη αναφορά για «προσβλητικά» ελληνικά videos στο Youtbe υπάρχει και στο τούρκικο ενημερωτικό website Today’ s Zaman.

Προσθήκη: Video από τις ειδήσεις του Mega για το θέμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και το «προσβλητικό video»

To video αυτό μαζί με πληροφορίες για το ιστορικό της υπόθεσης που προηγήθηκε της απόφασης τα βρήκα εδώ
[tags]youtube,turkey,greece,kemal,videos,Ελλάδα,Τουρκία,Ελλαδα,Τουρκια[/tags]

3 Σχόλια
  1. Kala , kai to video twn toyrkwn gia ton karamali? Den lei tipote?
    Exei plaka na xeftilizis toys toyrkoys, alla to misos ferni misos. Ayti ine i alithia.

  2. To misos kai h vlakeia den exoun ethnikotita gia ayto toso eukola kai grhgora misos kai vlakia genoun.

Άφησε ένα σχόλιο