Τηλέφωνο : 210-9221122

Δίωξη κατά του Youtube από το κανάλι Fox

Σύμφωνα με άρθρο του Reuters, το τηλεοπτικό κανάλι Fox άσκησε δίωξη εναντίον του Youtube από το οποίο ζητάει να αποκαλύψει την ιδιότητα ενός χρήστη ο οποίος ανέβασε επεισόδια της δημοφιλούς σειράς 24, πριν από την τηλεοπτική τους προβολή.

Ο εν λόγω χρήστης με τον κωδικό ECOtotal, ανέβασε στο Youtube 4 ολόκληρα ωριαία επεισόδια της σειράς 24 πριν καν αυτά προβληθούν στην τηλεόραση. Η πρεμιέρα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς ήταν η 14η Ιανουαρίου. Το όλο γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη του Fox στις 8 Ιανουαρίου.

Η δίωξη στρέφεται και κατά του website LiveDigital, το οποίο παρέχει παρόμοιες με το Youtube υπηρεσίες. Ο ίδιος χρήστης είχε ανεβάσει και σε αυτό το website τα επεισόδια της σειράς και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Youtube αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο με τα πνευματικά δικαιώματα των videos όσο και με το περιεχόμενο τους. Πριν από λίγες μέρες το δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την διακοπή της λειτουργίας του Youtube επειδή προέβαλε ένα video της διάσημης βραζιλιάνας σταρ και πρώην συζύγου του Ronaldo, Daniela Cicarelli, να κάνει σεξ σε μία παραλία με τον φίλο της.

Το Youtube και στις δύο περιπτώσεις διέγραψε το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, το Google, στο οποίο ανήκει πλέον το Youtube, πολύ δύσκολα θα παραδώσει στοιχεία που να αφορούν την ταυτότητα των χρηστών του, όπως τουλάχιστον έχει δείξει η πορεία του μέχρι σήμερα.

Επειδή όμως είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό ποσοστό των videos του Youtube ενδέχεται να προκαλέσουν νομικά προβλήματα όπως αυτά που ανέφερα προηγουμένως, το Google έχει ήδη προβλέψει ένα ποσό της τάξης των $ 200 εκατομμυρίων για την δικαστική τους αντιμετώπιση.

[tags]fox,youtube,24,legal,google,online videos,μηχανές αναζήτησης,πνευματικά δικαιώματα[/tags]

Άφησε ένα σχόλιο