Τηλέφωνο : 210-9221122

Δωρεάν μετρήσεις επισκεψημότητας από το Google

To Google ξεκίνησε την δωρεάν παροχή μετρήσεων επισκεψημότητας μέσω του πολύ γνωστού πακέτου υπηρεσιών και software Urchin, το οποίο είχε εξαγοράσει πριν από λίγο καιρό. Με τη νέα του ονομασία Google Analytics, διατίθεται δωρεάν σε όποιον το επιθυμεί με τη μόνη προυπόθεση το website του να μην υπερβαίνει τις 5 εκατομμύρια pageviews ανά μήνα.

Η δυνατότητα παροχής μετρήσεων επισκεψημότητας δεν απαιτεί την εγκατάσταση κάποιου λογισμικού καθώς λειτουργεί υπό την μορφή hosted services και υλοποιείται με την εγκατάσταση ενός μικρού τμήματος κώδικα σε κάθε σελίδα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού με τις καμπάνιες στο πρόγραμμα Adwords για την παροχή ολοκληρωμένης εικόνας της απόδοσης της επένδυσης σας (Return Of Investment).


Η κίνηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για όσους επιθυμούν να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τον τομέα του Web Analytics ή αλλιώς του τομέα που ασχολείται με την εύρεση των μεθόδων εκείνων που θα κάνουν ένα website πιο αποτελεσματικό καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία έρχεται να αντικαταστήσει (ή υποκαταστήσει) software και υπηρεσίες που χρεώνονταν 100δες δολάρια.

Η αρχική συμμετοχή στην υπηρεσία ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα τα οποία το Google υπόσχεται ότι θα επιλύσει σύντομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Google περιορίζει προσωρινά τον αριθμό των νέων χρηστών που μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία όπως αναφέρει ο Garrett Rogers στο άρθρο του με τίτλο Google Analytics stops at 234,725 accounts.

Εμείς στο SearchEngineMarketing.gr, θεωρούμε πολύ σημαντική τη δυνατότητα καταγραφής των αποτελεσμάτων κάθε προσπάθειας που έχει να κάνει με την προώθηση και την προβολή στο Internet γι αυτό θα δοκιμάσουμε την υπηρεσία και θα επανέλθουμε με αναλυτική παρουσίαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα : Google Analytics

Άφησε ένα σχόλιο