Τηλέφωνο : 210-9221122

Παρακολουθήστε το ταξίδι του Αη Βασίλη

Οι γιορτές πλησιάζουν και ο Αη Βασίλης ετοιμάζεται για να μοιράσει τα δώρα του σε μικρούς και μεγάλους σε όλον το κόσμο. Μέσα από το website www.noradsanta.org αλλά και από την υπηρεσία Google Earth έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το ταξίδι του και να εντοπίσετε τα δώρα που αφήνει στο πέρασμα του από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο οργανισμός Norad είναι αποτέλεσμα της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ και έχει σαν σκοπό την προστασία από αέρος των δύο αυτών χωρών. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1955 ο υπεύθυνος βάρδιας του Norad έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιους πιτσηρηκάδες οι οποίοι ζήτησαν να μιλήσουν στον Αη Βασίλη.

Το τηλεφώνημα αυτό είχε γίνει κατά λάθος καθώς εκείνη την περίοδο το κατάστημα Sears Roebuck & Co έτρεχε μια διαφημιστική καμπάνια η οποία προέτρεπε τα παιδιά να τηλεφωνήσουν σε μια ειδική τηλεφωνική γραμμή για να μιλήσουν στον Αη Βασίλη. Το τηλέφωνο της διαφήμισης παρουσίαζε κατά λάθος το τηλέφωνο της υπηρεσίας.

Ο στρατηγός Harry Shoup μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί διέταξε την ομάδα του να ενεργοποιήσει τα radar του σταθμού προκειμένου να εντοπίσουν ενδείξεις για την πορεία του Αη Βασίλη και να ενημερώσουν τα παιδιά. Έτσι ξεκίνησε μια παράδοση που διατηρείται έως τις μέρες μας και υλοποιείται και μέσα από το website www.noradsanta.org στο οποίο θα μπορέσετε, μεταξύ άλλων, να δείτε εικόνες και videos από το πέρασμα του Αη Βασίλη από διάφορες χαρακτηριστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Norad tracks Santa Claus

Το Google έχει και αυτό δημιουργήσει μια παρόμοια υπηρεσία η οποία βασίζεται στην εφαρμογή Google Earth και μέσα από την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του Αη Βασίλη και παράλληλα να εντοπίσετε τα δώρα που αφήνει.

Santa Claus on Google Earth

Σημειοτέον, στο εξωτερικό ο Αη Βασίλης συνδέεται περισσότερα με τα Χριστούγεννα παρά με την πρωτοχρονιά.

[tags]Αη Βασίλης, Santa Claus, Google Earth, Χριστούγεννα, Norad, Πρωτοχρονιά[/tags]

Άφησε ένα σχόλιο