Τηλέφωνο : 210-9221122

Blog

Οδηγός Youtube Marketing & Διαφήμισης

Ποια είναι η αξία ενός video; Εάν δεχθούμε αυτό που λένε οι κινέζοι, ότι μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις τότε με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι ένα video 1 λεπτού ισοδυναμεί με 1.8 εκατομμύρια λέξεις (60 sec X 30 εικόνες/λεπτό Χ 1000 λέξεις) αριθμός ικανοποιητικός για να περιγράψει μία ωραία ιστορία. Και σε όλους μας αρέσουν οι ωραίες ιστορίες ειδικότερα όταν μπορούμε να τις δούμε αντί να τις διαβάσουμε.

Η παρακολούθηση videos στο internet έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ ολοένα και περισσότεροι χρήστες παρακολουθούν videos στα κινητά τους τηλέφωνα χάρη στα δίκτυα νέας γενιάς.

Όταν όμως μιλάμε για video στο Internet ένα κυρίως όνομα μας έρχεται στο μυαλό: το Youtube.

Το Δεκέμβριο του 2005 είχα αναφερθεί σε ένα video με τον τίτλο “Lazy Sunday: The Chronicles of Narnia Rap”. Τότε δεν γνώριζα ότι αυτό θα ήταν το πρώτο viral video το οποίο ανέδειξε ουσιαστικά το Youtube που μόλις είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του. (Σημ: το άρθρο μου παραπέμπει σε link της υπηρεσίας Google Video η οποία δεν υπάρχει πλέον ενώ και το video στο Youtube κατέβηκε δύο μήνες αργότερα μετά από αίτημα του καναλιού NBC που είχε τα δικαιώματα της εκπομπής στην οποία είχε παιχτεί αρχικά το video). Ένα χρόνο αργότερα εξαγοράστηκε από την Google έναντι 1.65 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Youtube και Google, πέρα από τον ίδιο ιδιοκτήτη, έχουν και κάτι άλλο κοινό. Και οι δύο δεν υπήρξαν οι πρώτες χρονικά υπηρεσίες στον τομέα τους. Πέτυχαν όμως γιατί έκαναν αυτό που τελικά ήθελαν οι χρήστες περισσότερο. Στην περίπτωση του Youtube ήταν η δυνατότητα να ανεβάζεις εύκολα videos και να τα μοιράζεσαι καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν απλά μηχανές αναζήτησης που έβρισκαν τα videos που υπήρχαν στα διάφορα websites.

Tο Youtube δεν είναι απλώς μία πλατφόρμα ή οποία μας επιτρέπει να βλέπουμε, να ανεβάζουμε και να μοιραζόμαστε videos. Το Youtube είναι μια online κοινόητητα που έχει τη δυνατόητα να προσελκύει ανθρώπους και να τους συνδέει μεταξύ τους, με προιόντα και brands μέσα από τις ιστορίες, όπως αυτές παρουσιάζονται με τα videos, προσφέροντας μας μοναδικές δυνατότητες για marketing και διαφήμιση.

Δεν είναι τυχαίο ότι 99 από τα 100 πλεόν δημοφιλή brands του κόσμου, όπως προκύπτουν από τη λίστα Interbrand’s Best Global Brands, έχουν δημιουργήσει 1378 κανάλια στο Youtube με 258000 videos συνολικά, τα οποία έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 9,5 δισεκατομμύρια θεάσεις.

Επιπλέον το Content Marketing Institute αναφέρει στα τελευταία του reports ότι το 72% των επιχειρήσεων στην Αμερική και το 57% των επιχειρήσεων σε Αγγλία και Αυστραλία χρησιμοποιούν το Youtube για την προβολή τους.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε στοιχεία για τη συμπεριφορά των χρηστών από την Ελλάδα και ποιες είναι δυνατότητες marketing και διαφήμισης με το Youtube.

Διάβασε Περισσότερα

Οι Παράγοντες Που Επηρεάζουν Τα Αποτελέσματα Του Google

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην θέλει να βγαίνει πρώτος στο Google για τις λέξεις κλειδιά που τον ενδιαφέρουν. Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Ποιοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν ποιός θα εμφανιστεί πρώτος στα αποτελέσματα του Google;

Η απάντηση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, ανεξάρτητα από τι λένε κάποιοι είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές μόνο το Google μπορεί να γνωρίζει τον ακριβή τρόπο κατάταξης των σελίδων στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Αυτό το οποίο γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τις ενέργειες SEO είναι μερικούς μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα του Google, γνώση η οποία προκύπτει από τον πειραματισμό, την προσεκτική παρατήρηση και κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η γνωστή εταιρεία Moz κατέγραψε τις απόψεις που έχουν πάνω στο θέμα 120 από τους πλέον γνωστούς SEO επαγγελματίες. Παράλληλα πραγματοποίησε ανάλυση για τη σχέση που έχουν τα πρώτα αποτελέσματα στις αναζητήσεις 17.000 διαφορετικών λέξεων κλειδιών με ορισμένους από τους γνωστούς παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη των αποτελεσμάτων στο Google, χρησιμοποιώντας ένα δικό της εξειδικευμένο λογισμικό.

Διάβασε Περισσότερα

Διαφήμιση Στο Facebook Vs Διαφήμιση Στο Google

Διαφήμιση Facebook Vs Διαφήμιση GoogleΜε αφορμή την εισαγωγή του Facebook στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, πριν την εμφάνιση των προβλημάτων της δημόσιας εγγραφής, η εταιρία Wordstream συνέκρινε τις δυνατότητες διαφήμισης που προσφέρει το δημοφιλές social network με εκείνες του Google καθώς τα έσοδα και των δύο εταιριών προέρχονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τις διαφημίσεις.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο την ανάλυση αυτή, έκανα μία καταγραφή πολλών χρήσιμων στοιχείων των δύο διαφημιστικών προγραμμάτων όπως των δυνατοτήτων στόχευσης των χρηστών με βάση δημογραφικά και άλλα στοιχεία συμπεριφοράς, των δικτύων και των πλατφορμών όπου είναι διαθέσιμες οι διαφημίσεις, τους τύπους των διαφημιστικών μηνυμάτων, των στοιχείων απόδοσης κα.

Τα στοιχεία αυτά είναι διαχωρισμένα σε αυτά που αφορούν την Ελλάδα και σε εκείνα που ισχύουν, γενικά, στον υπόλοιπο κόσμο.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι η διαφήμιση στο Google αφορά τόσο τη διαφήμιση στη μηχανή αναζήτησης Google όσο και στις υπηρεσίες του Google (Gmail, Google Maps κτλ), τις μηχανές αναζήτησης που παρουσιάζουν αποτελέσματα από το Google, τα websites που εμφανίζουν διαφημίσεις μέσω του Google (Adsense) και το Youtube.

Διάβασε Περισσότερα

Το Google+ Και Η Επίδραση Των Social Media Στο Search Marketing

Το πιο σημαντικό νέο των τελευταίων ημερών για τα δρώμενα του marketing στο internet είναι η αλλαγή που πραγματοποίησε το Google στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων, με την ονομασία «Google Search Plus Your World» και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε τι είναι το «Google Search Plus Your World», τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλλαγή, τον λόγο για τον οποίο το Google δημιούργησε το Google+ και τον τρόπο με τον οποίo η παρουσία στα social media επηρεάζει το search marketing αλλά και το online marketing γενικότερα.

Διάβασε Περισσότερα

Πως Να Αξιοποιήσεις Τα Στοιχεία Του Webmaster Tools Στο Google Analytics Για Καλύτερο SEO

Tο Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα στοιχεία του Webmaster Tools, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων τις αναζητήσεις στα αποτελέσματα των οποίων εμφανίζονται οι σελίδες ενός website, το πλήθος τους, η σειρά εμφάνισης των σελίδων, το CTR, θα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του Google Analytics. Ευχάριστα νέα γιατί […]

Διάβασε Περισσότερα

Έρχεται Το Google Maps Με Δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών;

Κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Βουδαπέστη δύο φορές για επαγγελματικούς λόγους. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη πόλη η οποία έχει διατηρήσει το παραδοσιακό στυλ της και την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε. Ο λόγος όμως για τον οποίο αναφέρω τη Βουδαπέστη […]

Διάβασε Περισσότερα

Adwords Quality Score – Η Λειτουργία & Τα Μυστικά Του QS Σε Νέο Βιβλίο

Όσοι από εσάς έχετε ασχοληθεί ενεργά με τη διαχείριση μιας διαφημιστική καμπάνιας στο Google, γνωρίζετε ότι πρόκειται για μία δύσκολη και σύνθετη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει διότι το Google Adwords λειτουργεί με το μοντέλο των δημοπρασιών για κάθε keyword λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το ποσό που είναι διατεθειμένος κανείς να πληρώσει για κάθε click (CPC) αλλά και διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την, κατά Google, ποιότητα.

Το Adwords Quality Score ή απλώς QS, είναι, σύμφωνα με το Google, ένα μέγεθος που εκφράζει με αντικειμενικό τρόπο την ποιότητα και τη συνάφεια ανάμεσα στην αναζήτηση που πραγματοποιεί ένας χρήστης, στη λέξη κλειδί του διαφημιζόμενου, το διαφημιστικό κείμενο και τη σελίδα στην οποία τελικά θα οδηγηθεί ο χρήστης.

Διάβασε Περισσότερα

Πώς Nα Μετρήσεις Την Απόδοση Των Επισκέψεων Από Τα Social Media Με Το Google Analytics

Όσοι από εσάς διαβάζετε τα άρθρα μου γνωρίζετε ότι δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στην μέτρηση των αποτελεσμάτων κάθε προωθητικής ενέργειας. Με αφορμή, λοιπόν, τη συζήτηση που είχα με έναν φίλο για το event για τα Social Media που έγινε την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισα να γράψω για τη διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης της κίνησης από το Facebook, το Twitter, το Youtube και τα υπόλοιπα social media websites με τη βοήθεια του Google Analytics.

Διάβασε Περισσότερα

Πόσο Κοστίζουν Τα Clicks Και Η Διαφήμιση Στο Google

Εάν έφτιαχνα ένα κατάλογο με τις ερωτήσεις που μου κάνουν ποιο συχνά, η ερώτηση σχετικά με το κόστος των clicks στο Google θα καταλάμβανε σίγουρα μία από τις υψηλότερες θέσεις. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ερώτηση η οποία, πέρα από αυτό καθεαυτό το ερώτημα, αποκαλύπτει και τον […]

Διάβασε Περισσότερα

Η Σημασία Του Link Building Και Ο Κίνδυνος Των “Εύκολων” Links

Όσοι από εσάς έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με το θέμα του SEO, γνωρίζετε ότι τα εισερχόμενα links και το κείμενο που τα συνοδεύει (anchor text) παίζουν καταλυτικό ρόλο για την κατάταξη μίας σελίδας στα αποτελέσματα του Google. Η διαδικασία απόκτησης των κατάλληλων links, η οποία ονομάζεται […]

Διάβασε Περισσότερα