Τηλέφωνο : 210-9221122

Το Google εξαγόρασε το YouTube

To Google εξαγόρασε το ΥοuTube, την πλέον δημοφιλή online κοινότητα μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να δουν και να μοιραστούν videos με τους γνωστούς και τους φίλους τους. Το ύψος της επένδυσης αυτής, της μεγαλύτερης που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής το Google, ανέρχεται στα $1.65 δισεκατομμύρια σε μετοχές.

Το YouTube θα διατηρήσει το brand του και θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το Google το οποίο θα διατηρήσει και τη δική του παρόμοια υπηρεσία με την ονομασία Google Video η οποία όμως δεν έχει την αντίστοιχη επιτυχία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εντυπωσιακή αυτή εξαγορά αναδεικνύει τη σημασία που δίνει το Google στον τομέα των online videos και ειδικότερα στις διαφημίσεις με videos. To Google πιστεύει ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να προσεγγίσει τους μεγάλους διαφημιζόμενους οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του branding. Είναι γνωστό ότι πολλές από τις κορυφαίες εταιρίες δεν έχουν ακόμη επενδύσει στο search engine marketing καθώς θεωρούν ότι οι διαφημίσεις με κείμενο δεν μπορούν να αποδώσουν με ικανοποιητικό τρόπο τα brands τους.

Το YouTube θα δώσει την ευκαιρία στο Google να αναπαράγει το διαφημιστικό μοντέλο της πλατφόρμας Adwords στον τομέα των αναζητήσεων για online videos. Έτσι όταν ένας χρήστης θα πραγματοποιεί μια αναζήτηση για ένα video που τον ενδιαφέρει, θα βλέπει παράλληλα και τα σχετικά διαφημιστικά videos, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις διαφημίσεις με κείμενο στη μηχανή αναζήτησης του Google.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξαγορά του YouTube από το Google μπορείτε να βρέιτε εδώ.

Ενημέρωση : Επιλέον πληροφορίες από κάποιον “insider” στο blog του διάσημου entrepreneur Marc Cuban

Δεν επιτρέπονται σχόλια.