Τηλέφωνο : 210-9221122

Δωρεάν Ad Management Πλατφόρμα από το Google

Ad Manager ονομάζεται η νέα πλατφόρμα διαχείρισης διαφημίσεων με banners που δημιούργησε το Google. Η πλατφόρμα αυτή θα παρέχεται δωρεάν σε online publishers μικρών και μεσαίων websites οι οποίοι επιθυμούν να πουλούν διαφήμιση απευθείας στους διαφημιζόμενους και οι οποίοι δεν χρειάζονται τις σύνθετες λειτουργίες που προσφέρουν συστήματα όπως το Dart της Doubleclick.


Σύμφωνα με το Google, η νέα πλατφόρμα Ad Manager θα προσφέρει τα ακολουθά χαρακτηριστικά:

  • Inventory management
  • Yield optimization
  • Ad targeting
  • Trafficking, ad delivery, and order booking
  • Creatives and rich media management
  • Reporting
  • User interface navigation
  • Account administration
  • Forecasting (εκτίμηση για τον αριθμό των διαθέσιμων impressions, μετά από ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο το σύστημα θα έχει συλλέξει πληροφορίες για την κίνηση και τα impressions του site)

Παράλληλα το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα της εύκολης ενσωμάτωσης των διαφημίσεων Adsense εφόσον ο publisher τις χρησιμοποιεί. Μάλιστα ο publisher μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο ad network επιθυμεί καθώς το Google δεν ζητά αποκλειστικότητα.

Ad Manager Platform Google

Η πλατφόρμα θα παρέχεται εντελώς δωρεάν ενώ η υποστήριξη θα γίνεται από ειδικό τμήμα άρθρων και user groups καθώς επίσης και από την ομάδα ειδικών του Google.

Η κίνηση αυτή θεωρείται από τους αναλυτές αναμενόμενη καθώς είναι γνωστό ότι το Google προσπαθεί να εισέλθει και στο χώρο της display (banner) διαφήμισης. Ειδικότερα μετά και από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της DoubleClick εκτιμάται ότι το Google θα προσφέρει στο μέλλον δωρεάν και την high end πλατφόρμα διαχείρισης των διαφημίσεων Dart. Προς το παρόν βέβαια το Google δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα πλάνα του.

Η Ad Manager βρίσκεται σε στάδιο πιλοτικής λειτουργίας και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν ειδικής πρόσκλησης την οποία μπορεί κανείς να αιτηθεί εδώ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση όσον αφορά τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας στην Ελλάδα βάσει της απάντησης που έλαβα από το Google.

Ενημέρωση: Μόλις έλαβα την ακόλουθη νεότερη απάντηση από το Google:

Our Ad Manager beta test is currently available in English to publishers in a limited number of countries. To apply for the beta test, please visit http://services.google.com/ads_inquiry/admanager_invitation, where you can submit details about your site. Participants are selected based on a number of criteria, which vary by publisher. As a result, we’re unable to guarantee participation or provide additional details about the review process. If you’re selected for this test, you’ll receive an email outlining next steps. We look forward to making Ad Manager more widely available as soon as possible. In the meantime, we appreciate your patience and interest.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Ad Manager μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ενημέρωση: Άρθρο των NY Times “Google’s Trojan Horse: Let the Free Ad Serving Begin

Ενημέρωση: Η Openx είναι μία δημοφιλής δωρεάν open source πλατφόρμα διαχείρισης διαφημίσεων για blogs και content websites.

[tags]ad manager,ad management platform,ad serving,ad serving platform[/tags]

Άφησε ένα σχόλιο