Τηλέφωνο : 210-9221122

Έρχεται Το Google Maps Με Δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών;

Κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Βουδαπέστη δύο φορές για επαγγελματικούς λόγους. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη πόλη η οποία έχει διατηρήσει το παραδοσιακό στυλ της και την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε.

Ο λόγος όμως για τον οποίο αναφέρω τη Βουδαπέστη δεν έχει να κάνει με το πόσο όμορφη είναι σαν πόλη αλλά με το Google και ειδικότερα με την υπηρεσία Google Maps.

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείται την υπηρεσία του Google Maps θα έχετε παρατηρήσει ότι πρόσφατα προστέθηκαν σημάνσεις με τις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών. Όμως απουσιάζει προς το παρόν η δυνατότητα προβολής διαδρομών (directions), από ένα σημείο σε ένα άλλο, με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς. (Σημείωση: To youdrive.gr δίνει αυτή τη δυνατότητα)

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου, μία εκ των οποίων είναι και η Βουδαπέστη, γεγονός το οποίο έκανε τη ζωή μου πολύ ποιο εύκολη κατά την επίσκεψη μου εκεί.

Είχα μάλιστα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το Google Maps με τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών τόσο στο web όσο και στο iPhone.

Google Maps With Public Transportation Directions
Κάνετε click στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη
Google Maps With Public Transportation Directions On iPhone

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός. Επιλέγεις το σημείο που θέλεις να πας και την αφετηρία και το Google maps παρουσιάζει τις εναλλακτικές διαδρομές (μόνο στο web γιατί στο iPhone παρουσιάζει μόνο μία) με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες τόσο για το που βρίσκονται οι στάσεις όσο και για την απόσταση αλλά και τη διάρκεια της κάθε διαδρομής.

Επιλέγοντας μάλιστα μία συγκεκριμένη ώρα για τη διεξαγωγή μιας διαδρομής, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το πότε ακριβώς περνά το μέσο που τον ενδιαφέρει από μία στάση και με αυτό τον τρόπο να υπολογίσει και τη συνολική χρονική διάρκεια που θα χρειασθεί για να φτάσει στον προορισμό του.

Google Maps With Public Transportation Schedules On iPhone

Για να είμαι ειλικρινής δεν έλεγξα την ακρίβεια των δρομολογίων στην πράξη αλλά είναι βέβαιο ότι τα δρομολόγια στη Βουδαπέστη είχαν μεγάλη συχνότητα και δεν γινόταν ο χαμός που έχουμε εδώ.

Στον Ιούλιο, κατά την πρώτη επίσκεψη μου στη Βουδαπέστη, το Google έτρεχε διαφημιστική καμπάνια για να προβάλει την υπηρεσία του Google Maps με τα δρομολόγια, με διαφημίσεις στα τραμ.

Google Ads On Budapest Tram Promoting Google Maps

Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί, το Google στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει εκδήλωση μαζί με τον ΟΟΣΑ για τις 21 του μηνός όπου εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει την αντίστοιχη λειτουργία του Google Maps με τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Για να ενισχυθεί η χρήση της υπηρεσίας Google Maps και εν συνεχεία να προωθηθεί η υπηρεσία Google Places, οι τοπικές καταχωρήσεις των εταιρειών (σαν τοπικές μικρές αγγελίες – local listings), τομέας στον οποίο αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη, με σκοπό πάντοτε την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Άφησε ένα σχόλιο