Τηλέφωνο : 210-9221122

Νέο Yahoo Mail Beta – Πρώτη παρουσίαση

Το Yahoo ξεκίνησε την προώθηση του νέου Yahoo Mail (Beta) το οποίο αποτελεί μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση της ήδη γνωστής υπηρεσίας Yahoo Mail. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου Yahoo Mail είναι το πολύ όμορφο interface, η λειτουργικότητα που είναι πολύ κοντά σε εκείνη των αντίστοιχων desktop προγραμμάτων, επιλογές που εμφανίζονται κάνοντας δεξί click, drag & drop διαχείριση των emails, δυνατότητα παρακολούθησης RSS feeds κα.


Το ιστορικό

Τον Ιούλιο του 2004 το Yahoo εξαγόρασε την εταιρία Oddpost η οποία είχε γίνει γνωστή για την web mail υπηρεσία που προσέφερε. Το πλεονέκτημα της υπηρεσίας αυτής ήταν η λειτουργικότητά της η οποία ήταν παρόμοια με αυτή των email dekstop προγραμμάτων καθώς επίσης και η δυνατότητα παρακολούθησης RSS feeds μέσα από το ίδιο interface.

To Yahoo πραγματοποίησε την εξαγορά αυτή για να μπορέσει να ενδυναμώσει την δική του web mail υπηρεσία και να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Google το οποίο τότε είχε παρουσιάσει το Gmail.

Ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2005, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Yahoo ανέφερε ότι ξεκινούσε η διαδικασία δοκιμαστικής λειτουργίας της βελτιωμένης έκδοση του Yahoo Mail.

Το νέο Yahoo Mail Beta

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς κάνοντας login στο νέο Yahoo Mail είναι το πολύ όμορφο interface του το οποίο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το interface του Outlook. Η βασική οθόνη χωρίζεται σε τρία μέρη το μέγεθος των οποίων είναι προσαρμόσιμο ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Στην αριστερή πλευρά και κατακόρυφα, βρίσκεται το παράθυρο με τους καταλόγους στους οποίους μπορείτε να αρχειοθετήσετε τα email σας . Στην κορυφή του παραθύρου, βρίσκονται οι κύριες επιλογές της συγγραφής και του ελέγχου για νέα εισερχόμενα emails και η αναζήτηση. Τέλος, στο παράθυρο αυτό βρίσκονται και οι επιλογές για την πρόσβαση στον κατάλογο με τις επαφές, το πρόχειρο, το ημερολόγιο και τα RSS Feeds.

Η δεξιά πλευρά χωρίζεται σε δύο παράθυρα. Στο πάνω παράθυρο υπάρχουν οι επικεφαλίδες των emails με τις πρόσθετες πληροφορίες του αποστολέα και της ημερομηνίας λήψης ενώ υπάρχουν και διάφορες ενδείξεις όπως η ύπαρξη επισυναπτόμενου αρχείου. Στο κάτω παράθυρο εμφανίζεται το περιεχόμενο του επιλεγμένου email.

Yahoo Mail Beta - Κεντρική οθόνη

Στο νέο Yahoo Mail μπορεί κανείς να ανοίξει πολλά παράθυρα ταυτόχρονα, είτε σε νέα tabs όπως στο Firefox, είτε σε pop up παράθυρα.

Yahoo Mail Beta - Tabs

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα drag & drop μεταφοράς των emails στους διάφορους καταλόγους και η ενεργοποίηση διάφορων επιλογών με δεξί click πάνω στις επικεφαλίδες των emails.

Yahoo Mail Beta - Drag & Drop

Yahoo Mail Beta - Right Click Menu

Το νέο Yahoo Mail είναι προσβάσιμο και από τους δύο δημοφιλέστερους web browsers, Firefox και Internet Explorer.

Άφησε ένα σχόλιο